Din inköpslista
Din inköpslista är tom.
27 Januar 2017

Har du dålig mobiltäckning?

Våra fastigheter blir tätare, tystare och mer energisnåla. Med detta följer problem som man inte tänkt på - mottagningen inomhus för våra mobila lösningar.

I dagens moderna fastigheter med tjocka väggar, fasader av plåt, energifönster med legeringar får våra mobiler och modem arbeta för högtryck utan att lyckas. Vi har även ett friare sätt att arbeta på idag vilket gör att arbete hemifrån ses nästan som en självklarhet.

Metall är ett mycket säkert stopp för RF signaler. Givetvis finns det mer eller mindre metall i olika typer av fasader, men bara i våra nya energisnåla fönster är det mycket metaller som sätter stopp för signalen. Allt detta ger upphov till problem med att nå mobiloperatörernas nät.

Samma problem dyker också upp när vi försöker koppla upp oss i fjällstugan, sommarstugan i skärgården eller andra lite mer otillgänliga platser. Med repeaters och antenner kan du lösa dessa problem. Allt för att du ska kunna vara så mobil som du önskar.

1. Finns någon mottagning alls?

Börja med att först mäta upp om det finns någon signal hos dig och även var du får bästa täckning. Detta avgör om det är möjligt att få en repeater att fungera hos dig.

2. Var kan jag montera en antenn?

Där du hittat den bästa mottagningen, kontrollera också om det är möjligt att montera den yttre antennen där. Bästa förutsättningarna får man oftast uppe på taket.

3. Vilken operatör?

För att kunna genomföra beställningen behöver vi veta vilken operatör du önskar och om det är 900MHz eller 2100MHz bandet som önskas.

4. Sök tillstånd

Avslutningsvis måste du söka tillstånd hos operatören. Utan tillstånd - ingen repeater. 

Kundservice
Har du frågor kring buildings, infrastruktur eller den här artikeln?
0660-292902