Din inköpslista
Din inköpslista är tom.
9 Oktober 2017

MTM – Porttelefoni på dina villkor

Det flexibla portsystem MTM går att få med olika systemtekniker, beroende på dina förutsättningar och behov.

GSM – Smidig installation utan kabeldragning uppringning via GSM (enbart ljud).

IP360 – IP-baserat, Svara via app på mobilen och/eller Futura svarsapparat (Ljud och video).

XIP – Trådbundet system men förberett för att kunna ansluta ytterligare komponenter så att du får ett hybridsystem där du tex kan köra både trådbunda svarsapparater och app i mobilen (Ljud och video).

X1 – traditionellt trådbundet system (Ljud och video).

MTM GSM

Den idealiska lösningen när kabeldragning eller avstånd är en begränsande faktor. Porttelefonen installeras fristående vilket ger maximal flexibilitet för vart du kan installera den. Med endast några enkla steg är din enhet redo för användning - montera medföljande antenn, sätt i ett simkort, förse den med spänningsmatning(14-24VAC/DC) och den är redo för att programmeras efter dina unika önskemål.

Enheten programmeras enkelt via SMS. Du kan programmera upp till 5 nummer i samma uppringing och då ringer den upp numren i tur och ordning i en ringslinga för att öka tillgängligheten. Du kan programmera in både mobila nummer och fasta nummer och där den du ringer upp enkelt med knapptryckningar kan öppna dörren åt dig.

GSM-modulen går att kombinera med våra olika moduler för att få den funktion/er du själv önskar i din porttelefon. Du kan välja mellan fasta uppringningsknappar(upp till 98 st unika knappar), scrollbar display eller knappsats som även har en kodlåsfunktion för tex de boende eller servicepersonal. Det finns plats för upp till 1000 unika nummer i telefonboken och upp till 2000 koder (om du väljer till knappsatsmodulen) som du kan använda för aktivera dörröppning och/eller reläet i porttelefonen med.

MTM GSM finns för både infällt och utanpåliggande montage och för MTM VR-serien.

IP360 - IP-baserat system

Ett helt IP-baserat system. Anslut ingående komponenter till din router/switch och du kan använda Futura svarsapparat i bostaden/kontoret eller XIP MOBILE appen i din telefon. Vill du dessutom ha tillgång till din porttelefen när du inte är hemma så ansluter du systemet till internet och får tillgång till ditt system via molntjänsten CAMECONNECT i XIP MOBILE. Systemet fungerar lika bra med en porttelefon som med flera. Du kan även komplettera systemet med relämoduler för att relästyra andra saker i anslutning till systemet. Detta görs genom auxiliry-kommandon och funkar både med svarsapparat Futura och ifrån XIP MOBILE.

XIP - traditionellt trådbundet system förberett för LAN

Ett trådbundet system med möjlighet till utökade funktioner. Det fungerar precis som X1 men kan arbeta över längre kabelavstånd och har bla backup av senaste programmeringen sparad i centralenheten. Med tilläggskomponenter (ETI/XIP och ETI/MINISER) kan du göra om systemet till XIP LAN och därigenom skapa ett hybridsystem där du kan köra trådanslutna enheter parallellt med XIP MOBILE app i mobiltelefonen/surfplatta.

X1 - trådbundet system

Ett traditionellt trådbundet porttelefonsystem, vilket innebär att du har en tvåtråds-buss mellan enheterna i systemet. Bussen hanterar kommunikationen men även strömförsörjningen mellan enheterna. X1-systemet byggs upp med en centralenhet, porttelefoner (upp till 3 st per centralenhet) samt svarsapparater. Systemet kan i grunden hantera upp till 64 st användare men antalet kan utökas upp till 108 st med tilläggsenheter. X1 används oftast i de lite mindre installationerna men har kompetensen att hantera även lite mer avancerade lösningar.

Kundservice
Har du frågor kring industri, buildings eller den här artikeln?
0660-292902