0 produkter
Din inköpslista
Din inköpslista är tom.
29 April 2019

Projekteringsguide för fontänbelysning

Det är viktigt med rätt belysningslösning på rätt plats. Malux är sedan 60-talet generalagent för Wibre specialbelysningar, och Sveriges största och mest erfarna leverantör av undervattens- och fontänbelysning.

Wibres CENTUM°° -serie innehåller ett brett spektrum av infällda och ytmonterade spotlights i olika storlekar, effektnivåer och med olika
ljusegenskaper som lämpar sig för alla typer av undervattensmiljöer.

VATTENFALL

Sträva efter att om möjligt belysa vattenfallet underifrån, med ljuset riktat uppåt längs vattenfallet.

Exempel på armaturserier är:
4.0192
4.0100

ENKEL FONTÄN (VATTENSPRUT)

Belys vattenstrålen från centrum och om möjligt välj en armatur som ger en kraftfull belysning av den centrala strålen, som täcker början av det återfallande vattnet. Vid breda vattensprut kan det krävas att man belyser det återfallande vattnet med kompletterande armaturer, riktade snett utåt.

Exempel på armaturserier är:
4.0192
4.0362

AVANCERAD FONTÄN MED OLIKA VATTENSPRUT

Försök belysa fontänen på varierande sätt. 
Exempel: De yttre strålarna A belyses underifrån i strålens riktning medans strålarna B belyses underifrån mot strålens riktning. Stråle C belyses längs strålens riktning från centrum.

TIPS! Tänk på att fånga upp detaljer i fontänen och välj armaturplacering så nära strålen som möjligt. Försök använda armaturer som täcker upp hela strålen. De delar som ej täcks av belysningen kommer ej att synas i mörker.

Exempel på armaturserier är:
4.0192
4.0362

BROVALV

Brovalv belyses generellt diagonalt från vardera sida. Placering av armaturerna under vattenytan är att föredra. Ljusets brytning genom vattenytan skapar vackra skimringar och reflektioner mot brovalvet.

Exempel på armaturserier är:
4.0192
4.0362

Behöver ni hjälp med ljusberäkningar eller belysningsförslag? Har ni speciella önskemål gällande utförande, funktion, utseende eller tillbehör? Tillsammans hittar vi den optimala lösningen för ert behov.