Din inköpslista
Din inköpslista är tom.
9 Maj 2019

Säker GSM-R kommunikation

Effektiv kommunikation håller tågen i rullning

Genom att kombinera det betrodda TrainTalk ™ -systemet med den innovativa funktionaliteten som finns tillgänglig via SED GSM-R, kan operatören röra sig genom eller utanför fordonet, utan att byta till ett annat sätt att kommunicera.

Speciellt utformad för att klara de extrema förhållandena som järnvägs-personalen står inför, Malux-telefonerna och kommunikationslösningarna skapar en enastående flexibilitet i alla miljöer.

OPH = Operational Purpose Handsets gör det möjligt för effektiv, snabb och framför allt säker kommunikation i alla situationer. Speciellt utformad för att klara extrema förhållandena som järnvägs-personalen vistas i, särskilt utanför fordonet ”i makadammen”  med ”hacka, spett och spade”.

OPS = Operational Purpose Shunting handset. Samma prestanda som en OPH men speciellt utformad för shunting/växling av järnvägsfordon.

OPH/OPS-810R

OPH och OPS-telefonerna är utformad för operativt ändamål. OPS-modellen bygger i stor utsträckning på OPH-modellen men är speciellt utformad för behov av shunting/växling av järnvägsfordon.

Telefonerna är specifikt utformade för att motstå stötar och vibrationer, samt olika temperatur- och fuktighetsförhållanden. Alla delar av de ofta extrema förhållandena som järnvägspersonal står inför. I synnerhet är handdatorerna utrustade med batterier med hög kapacitet lämplig för låga temperaturer. Handdatorerna är också avsedda för användning i bullriga miljöer och ger dedikerade knappar för huvudfunktionerna, så att du ska kunna prata.

Operativsformen Handheld Shunting (OPS-R) är till stor del baserat på OPH, men är utrustad med mjukvara som stöder shunting/växling funktion som LAS signalöverföring och Man Down funktion med GPS positionering vid olycksfall. (Testad och godkänd av SOS Alarm)

Funktioner:

  • Järnvägsnödanrop, gruppanrop och utrop
  • Stöder avancerad talsamtal (ASCI) fas 2 + med GPRS
  • Uppfyller EIRENE kraven enligt FRS 8.0 och SRS 16.0

Lösningar som är speciellt utformade för att möta de ofta extrema miljöer och förhållanden som järnvägspersonal står inför, såsom olika temperaturer, hög luftfuktighet eller stötar och vibrationer.

GPH-650R SED

GPH-650R är den optimala telefonen för Järnvägspersonal, den fungerar fullt ut som en GSM-R telefon med alla järnvägsfunktioner och som helt vanlig Android Smartphone = Allt i ett. Den är dessutom utrustad med personlarm med fysisk riktig larmknapp, fall larm eller "ManDown" som det också kallas. 

  • Dubbla SIM-kortsläsare en för GSM-R och en för 4G/LTE
  • Både GSM-R och 4G/LTE är igång samtidigt.
  • Trafikledning kan bryta in i 4G/LTE samtal
  • Går att använda med handskar

EIRENE Funktioner:

  • Gruppsamtal = Använd som komradio i grupp.
  • Utrop = Ropa ut larm, information etc. till gruppen.
  • Järnvägsnödanrop = REC Call vid fara.

Cradle kit SED

Cradle Kit SED är utformad för att enkelt kunna uppgradera befintliga TrainTalk™ modeller inklusive OVK4 och Bury CarTalk för att fungera med de nya SED-telefonerna OPH-810R och OPS-810R. Cradle kit SED kan ersätta TiGR R-hållaren utan ombyggnation.

Den nya hållaren har även gränssnitt för extern PTT, som ger 3 dB högre antennsignal, vilket ger bättre täckning.

Laddare för GSM-R

CH2000-laddaren för tåganvändning håller din GSM-R-handenhet / backuplösning laddad hela tiden och innehåller en CU-enhet, basplatta och hållare. (Hållaren är utbytbar för framtida telefonmodeller).
Kompitabel med EN 50121-3-2 (2006), EN 50121-4 (2006) och EN 50155
standarder. Strömförsörjning 12VDC / 24VDC. 105x125x30 mm.
Vi rekommenderar CH2000 av säkerhetsskäl.