0 produkter
Din inköpslista
Din inköpslista är tom.
2 Maj 2019

WESS Energi- besparingssystem

Reglera er belysningsanläggning och spara miljö & pengar

Spara energi och öka livslängden utan att det märks!

WESS är ett energibesparingssystem för stora och små belysnings-anläggningar. Systemet reglerar och anpassar ljusstyrkan för väg- och gatubelysning, bostadsområden, parkeringsplatser, lagerhallar och industrilokaler, till en nivå som för tillfället bedöms som optimal. Till exempel kan man ha belysningen på full effekt under rusningstid eller när arbetet är som mest intensivt och sedan dämpa den under dygnets mer lugna timmar för att åter gå upp på full effekt när aktiviteten ökar. Detta ger en mer flexibel anläggning, samtidigt som energiåtgången minskar med 25 – 50 %. När effekten sänks ökar även livslängden på ljuskälla och drivdon.

Tekniken är anpassad för metallhalogen, natrium- eller kvicksilverlampor samt lysrör. Tekniken är inte anpassad för armaturer med elektroniska driftdon. De flesta LED-armaturer påverkas inte av energibesparingssystemen och vissa armaturer kan även dimras med hjälp av EKO och WESS.

Enkel installation
WESS installeras enkelt i anslutning till belysningscentralen i nya eller befintliga anläggningar. Detta ger låga investeringskostnader. Installationen medför ingen åverkan på anläggningen och energibesparingssystemen kan enkelt uppgraderas eller flyttas vid t.ex. ombyggnationer av nätet.

Lång livslängd
Energibesparingssystemens livslängd beräknas vara minst lika lång som för belysningsanläggningen, alltså ca 20–25 år, jämfört med en elektronikstyrd anläggning som har en betydligt kortare livslängd.

Driftsäkert
WESS är uppbyggt av robusta komponenter för att garantera en störningsfri drift och ett minimalt underhåll. WESS tillverkas i Österrike respektive Sverige.

För små och medelstora belysningsanläggningar

• Energibesparing upp till 40 %.
• Anslutningsbara ljuskällor är natriumlampor, kvicksilverlampor, TL lysrör samt metallhalogenlampor med konventionella don.
• Möjlighet att välja mellan spänningsnivåerna 230V, 210V, 195V, 190V och 185V.

• Automatisk start efter spänningsavbrott.
• Överbelastningsskydd genom temperaturövervakning.
• 100 procents utspänning vid överlast eller andra systemstörningar.
• WESS är uppbyggd av transformatorer och kontaktorer.
• Alla reglage och programmeringar styrs via yttre signal t.ex. klocka, rörelsevakt eller annat övervakningssystem

Applikationsexempel för WESS

Lämpligt för anläggningar som t.ex. gatu- och motorvägsbelysningar.

Låt en rörelsedetektor styra effektnivån i belysningen, då ökas ljusstyrkan när det verkligen behöva.

Även inomhus i t.ex. lagerlokaler, monterings- eller idrottshallar kan WESS spara ebergi