Din inköpslista
Din inköpslista är tom.
22 Februari 2018

Sjukhusport fjärrstyrs med hjälp av app

Carlanderska Sjukhuset i Göteborg med anor från 1927 är inte bara nyrenoverat. Utan har även utrustats med ny teknik. Nu fjärrstyrs sjukhusets portar med hjälp av en app i mobilen under sjukhusets stängningstider.

Carlanderska Sjukhuset i Göteborg har erbjudit hälso- och sjukvård sedan 1927. För ett par decennier sedan sattes de första diskussionerna om ombyggnationer igång men det var först år 2017 som den nya byggnaden invigdes. Det var helt enkelt ett måste för att kunna få in modern teknik och följa med i utvecklingen.

Ett problem som fanns i den tidigare byggnaden var att personal var tvungen att öppna porten till sjukhusets 8 olika avdelningar manuellt under stängningstider. Något som för många upplevdes som ett stressmoment när man är mitt uppe i annat arbete. IT-teknikern på Carlanderska Sjukhuset, Niklas Mohlin, fick därför i samband med utbyggnaden av sjukhuset i uppgift att hitta en lösning på problemet. 

 

 

Valet blev Malux IP360 porttelefonisystem som är ett helt IP-baserat system. IP360 är anslutet via internt nätverk och kan ha flera porttelefoner installerade. En perfekt lösning för ett sjukhus med flera olika avdelningar. Med appen ”VideoEntry” i telefonerna på varje avdelning, kan personalen enkelt med ett knapptryck släppa in personer som ringer på porttelefonen. HD-kamera och högkvalitativt ljud i samtalet från porten gör att personalen på distans enkelt kan identifiera och säkerställa att bara behöriga besökare släpps in. Övriga besökare är självklart välkomna att besöka sjukhuset under reguljära öppettider.

- Vi valde Malux porttelefonlösning för att produkterna under testperioden kändes stabilare, med starkare aluminiumhölje, än andra lösningar vi testade. Under processen har vi även varit väldigt nöjd med den service och support som vi fått. De mindre justeringar som dykt upp har Malux löst smidigt utan problem"  säger Niklas Mohlin,  IT-tekniker Carlanderska Sjukhuset.

Illustration: White arkitektur. 

MTM IP360

Ip-baserad modul med HD-kamera som ansluts till det lokala nätverket och ger dig möjligheten att använda Futura IP som fast svarsapparat och/eller app via en molntjänst till mobiltelefon eller surfplatta. Systemet fungerar lika bra med en porttelefon som med flera. Du kan även komplettera systemet med möjligheten att relästyra andra saker via app. 

Kundservice
Har du frågor kring buildings eller den här nyheten?
0660-292902