Din inköpslista
Din inköpslista är tom.

Ny belysning för omtalad "Zlatan-tunnel"

Vintern 2019 kontaktades Malux av Malmö stad, med ett önskemål om förbättring av allmänbelysningen i en specifikt utsatt tunnel.

Efter kraftig vandalisering – med klotter, skotthål och mopedbränder, har Malmö stad investerat i renovering och uppfräschning av den sk. "Zlatan-tunneln".

Tillsammans med Malux ljusdesigner, belysningsavdelning och Bravida i Malmö, ordnades ny LED-belysning för tak, väggar och konstverk. Då armaturerna ska sitta i en utsatt miljö, är det viktigt att de är vandalsäkra. 

Se bildspelet nedan med de produkter som installerades i tunneln.

Vandalsäkerhet

Vad innebär vandalsäker?

Med vandalsäkra och slagtåliga armaturer kan livskvalitén och säkerheten för alla som bor och vistas i området förbättras, samtidigt minskar kostnaderna för service och reparationer.

Vad innebär vandalsäker?

Det är inte bara slagtåligheten som är viktig när vi klassar våra armaturer som vandalsäkra. Höga krav ställs även på konstruktionen när det gäller att förhindra möjligheten att riva ner armaturen. Även förhöjt klotter- och brandskydd kan krävas.

LaneLED Wall för en snygg kontinuerlig linje av ljus

LaneLED Wall, kontinuerlig belysning av högsta kvalité som används till effektbelysning på publika platser och som nödbelysning i tunnlar.

Extremt vandalsäker LED armatur

Urbaline är en LED armatur som är extremt vandalsäker med en hållbarhet på upp till 150 joule och som dessutom är tillverkad av marinklassad aluminium.

Urbaline

Extremt vandalsäker armatur tillverkad i marinklassad aluminium, IK10+, 150 Joule, IP65

Tålighet mot yttre påverkan

En armaturs tålighet mot yttre påverkan som slag eller stötar klassificeras med hjälp av en internationell gradering - IK-klass. Skalan går från IK00 till IK10 där IK00 inte har något särskilt skydd mot vandalism. En armatur som klassats med IK10 ska däremot tåla ett direkt slag på 20 Joule. 

Läs mer här...