Din inköpslista
Din inköpslista är tom.

Sara Kulturhus - Ett klimatklokt hus

Ett av världens högsta trähus mitt i centrala Skellefteå.

Under hösten 2018 startade bygget av ett nytt kulturhus och hotell. Bygget knyter väl an till de högt ställda hållbarhetsmålen i kommunens träbyggnadsstrategi. Det 20 våningar höga huset produceras till stora delar lokalt av skog från trakten. Det trä som används till kulturhuset kommer från hållbart skogsbruk så träden som avverkas ersätts.

Tillsammans med The Wood Hotel by Elite så skapas Skellefteås nya mötesplats för konserter, föreställningar, möten, utställningar, evenemang och kongresser. Hela byggnaden kommer att sjuda av kreativitet och skaparkraft och det nya hotellet erbjuder både spa, restaurang med panoramavy och förstklassig övernattning. 

För byggnadens nödbelysningsystem önskades en estetisk och lättservad anläggning, som inte kräver rondering. Valet föll på en övervakad CB-A centralmatad nödbelysningsanläggning från Malux, där övervakningen sker automatiskt och visar eventuella fel.

- Det har varit otroligt kul att få följa det här projektet från ritning, första spadtag till färdigt resultat och vi är glada att Malux får vara med på ett så miljöinriktat projekt, säger Agne Zakrisson, projektansvarig.