Din inköpslista
Din inköpslista är tom.

Vehicles

Säker kommunikation för dig som arbetar i fält

Har ni koll på er kommunikationsutrustning? 

Har ni koll på er kommunikationsutrustning? 

Vi på Malux har arbetat med telefonilösningar för tåg och järnväg i över 15 år och vi vet att det enda sättet att garantera en säker och punktlig tågtrafik är genom pålitlig kommunikation ombord.

Vi ser till att du har rätt kommunikationsutrustning, på rätt plats och assisterar dig med driftsättning, felsökning och underhåll. 

Våra lösningar skräddarsys efter era behov och är alltid uppgraderingsbara för järnvägsbranschens utveckling.

Kommunikation & samarbete

Sedan många år tillbaka samarbetar Malux med fordonsinstallationsföretag runt om i hela Norden. Det gör att du alltid har nära till hands för så väl installation som sevice och underhåll. Vi fokuserar på att leverera kompletta systemlösningar för alla typer av fordon men kanske främst riktat mot bussar, transport- och entreprenörsfordon, ambulanser och skogsmaskiner. 

Vi levererar löpande till bilpåbyggare för ambulans och andra räddningsfordon, tåg, skogsmaskintillverkare, buss och lastbilssektorn men även till andra icke fordonsmonterade lösningar såsom olika M2M lösningar. Exempel på detta kan vara automatiska vägskyltar, el- och vattenmätare m.fl.

Vi gör järnvägen till en säkrare arbetsplats.

Transportstyrelsen ställer krav på att alla järnvägsfordon ska vara utrustade med GSM-R telefoner. Med all rätt. Säkra och punktliga tågresor kräver pålitlig kommunikation ombord. 

I ett GSM-R nät är täckningen, hastigheten och kapaciteten bättre eftersom det är speciellt anpassat för tågkommunikation. Men det krävs utrustning som kan bära upp nätet.

Tjänster för tunga fordon

Vi hjälper er att göra era färdskrivare ännu smartare. Vår tjänst Valid Start (Startspärr) ser till att minimera onödiga fel som körning utan förarkort. Givetvis med automatisk kopiering av det känsliga datat.

Tillsammans med våra samarbetspartners Cloudplanning och Idha-Online erbjuder vi en bred och komplett tjänst för er som ansvarar för tunga fordon. Vi förenklar er vardag och hjälper er att få både nöjdare kunder och personal samtidigt som ni får en högre säkerhet och ett bättre miljöarbete.

Här är några lösningar vi kan erbjuda

Fordonstelefonen för bussen

I bussar är PT Carphone den optimala telefonilösningen. Med en yttre antenn garanterar vi bästa tänkbara åtkomst till operatören.

I bussar kan behovet finnas av att kunna ringa externt med en telefon men även kunna föra internsamtal med föraren på ett proffessionellt sätt. Med PTC 6 och dubbla handlurar kommunicerar ni med en kristallklar ljudkvalitet. 

Ta emot samtal, växla mellan lurarna, föraren kan tala handsfree eller i lur med servicepersonalen i bussen. Alltid med säkerheten i första rummet. 

Titta närmare på PT Carphone 6

Full LTE - utan att det syns

Att kunna erbjuda snabb surf i fordon är rätt enkelt idag, men att kunna erbjuda det med externa antenner och utan att det syns- Det klarar inte många. I vår artikel så hittar du säkert ytterligare varianter som passar dig och din verksamhet.

Snabb surf 4G/5G
Kompletta systemlösningar

Vi fokuserar på att leverera kompletta systemlösningar för alla typer av fordon men kanske främst riktat mot bussar, transport- och entreprenörsfordon, ambulanser och skogsmaskiner. 

Kunskapsbanken inom Vehicles

Allt du behöver veta om 5G
Här förklarar vi 5G-tekniken – hur 5G fungerar, varför 5G är viktigt och hur det...
Allt du behöver veta om FAKRA - antennkontakter
FAKRA (FAchKReis Automobil) är ett plugganslutningssystem speciellt utvecklat för...
Fler artiklar

Nyheter inom Vehicles

Omställningen till 5G
Om arbetet med att göra sig oberoende av de gamla näten inte har påbörjats, är det hög tid att göra det så fort som möjligt. Senast i slutet av 2025 förväntas 2G- och 3G-näten att ha fasats ut.
Nya fordonsantenner för 5G
Antenner designade för att stödja multisystemlösningar för; bilar, lätta fordon, tunga fordon, utryckningsfordon, bussar, allmän säkerhet, telematiksystem, flotthantering.
Det moderna handsfree-systemet
Utmärkt anslutning tack vare perfekt signal och ljudkvalitet.
3G nätet stängs ner - är du förberedd?
På grund av det ständigt växande behovet av utökad kapacitet och stöd för modern och framtida teknik, håller mobilnätsoperatörer över hela världen på att fasa ut sina gamla 3G- och 2G-nätet.
Nyhet! LPCA TETRA & GNSS
Nya LPCA TETRA & GNSS - Multifunktionsantennen för TETRA 380MHz finns för omgående leverans.
Se alla nyheter
Kundservice
Har du frågor kring vehicles?
0660-292901