Din inköpslista
Din inköpslista är tom.

Tjänster för tunga fordon

Digitala lösningar för säkrare trafik.
Tillsammans med våra samarbetspartners Cloudplanning och Idha-Online erbjuder vi en bred och komplett tjänst för er som ansvarar för tunga fordon. Vi förenklar er vardag och hjälper er att få både nöjdare kunder och personal samtidigt som ni får en högre säkerhet och ett bättre miljöarbete.

För mer information och personlig service, kontakta oss på sales@malux.se eller ring 0660-29 29 01.

Startspärr

Med vår startspärr förhindras fordonet att kunna köras till dess att förarkortet stoppats in i färdskrivaren. Funktionen är mycket enkel och ger en tydlig indikering för föraren när fordonet kan startas. 

Minimera onödiga sanktionsavgifter för avvikelser rörande körning utan förarkort. En tydlig indikering hjälper föraren att göra rätt. En ByPass-knapp kan användas om fordonet behöver startas i en nödsituation. Försöker man starta ändå, ljuder en varningssignal.  Läs mer...

Kopiera färdskrivardatat automatiskt

För att förenkla och kvalitetssäkra era färdskrivar- och förarkortsuppgifter så kopieras de automatiskt så snart fordonet startats. Ni slipper att manuellt jaga rätt på era fordon för att kopiera ut alla uppgifter.

Ett mycket bekvämt och säkert sätt att samla alla de uppgifter ni behöver ha koll på för era fordon. Enkelt och smidigt!

Positionering

Följ hela din fordonsflotta med hjälp av GPS-positionering. Genom Transportportalens kartmodul kan du följa hela din fordonsflotta i realtid (med 5 sekunders intervall) och se tillbaka på historisk data.

Med tjänsten Karta får du full kontroll på din fordonsflotta. Om en kund ringer och frågar var leveransen är behöver du inte undra var lastbilen är, då du kan följa den direkt i appen.

Läs mer...

WiFi ombord

Låt passagerarna luta sig tillbaka och njuta av Wi-Fi under resan. Tjänsten garanterar dig den bästa uppkopplingen.

Våra 4g/LTE routers har även en landningssida som välkomnar användarna och ger dem den information de behöver. Läs mer...

Fordonsregister

Ett webbaserat system för fordonsadministration. Har du många fordon och tycker att det är krångligt att hålla reda på dina fordonsuppgifter? Kanske är det dags för det ena fordonet att besiktigas, medan det andra fordonet har skatter som ska betalas in? För företag och organisationer som har många fordon/stor fordonsflotta innebär detta många uppgifter att hålla reda på och mycket information att behandla. Läs mer...

Fordonslarm

Få struktur och ordning på era överträdelser och avvikelser. Genom våra fordonslarm, och därtill hörande ärendehantering, får du direkt återkoppling via avisering, vilket ger ett naturligt flöde av avvikelser. Dessa kan du sedan enkelt överblicka, visa eller skriva ut vid en eventuell kontroll.

Läs mer...

Utbildning på kör- och vilotider

Det finns regler för kör- och vilotider så att våra vägar ska vara säkra. Vår webbaserade utbildning låter dina chaufförer lära sig vad som gäller och på ett enkelt sätt verifiera sina kunskaper. Utbildningen innehåller fakta, instruktionsfilmer och interaktiva frågor. Ett enkelt sätt att få säkrare trafik.
Läs mer...

Transportstyrelsen hemsida finns mer information om kör- och vilotider.

Sparsam körning

För transportbranschen är drivmedel en av de allra största kostnaderna. För fordon som körs på fossila bränslen är dessutom miljöpåverkan stor. Med systemet ”Sparsam körning” mäts bränsleförbrukningen på enskilda fordon. Datan laddas sedan till en app som ger direkt feedback både till föraren och till företaget. Föraren får jämförelser med sig själv och med andra som kört samma buss, på samma sträcka och i samma temperatur. Företaget får data där de kan se vilka fordon som drar mer än andra och kan göra insatser på verkstad samt planera fordonsflottan utifrån vilka fordon som passar vilka turer.

Genom att minska bränsleförbrukning kunna bidrar systemet till både högre lönsamhet för företaget samt till den nödvändiga klimatomställningen.

Tacho4Safe färdskrivarkopiering

Tacho4Safe är den senaste generationen av manuell nedladdningsenhet för färdskrivare och förarkort, som lagrar de nedladdade filerna i molnet där de omedelbart kan nås från alla plattformar som är anslutna till internet.

  • Data lagras i molnet vilket resulterar i obegränsade nedladdningar
  • Laddningsbart batteri
  • Alla inställningar bestäms automatiskt av systemet vilket resulterar i kompatibla filer
  • Analysen av de nedladdade filerna kan göras på tacho4safe.com webbportal
  • Stöd för flera språk
  • Konfiguration av nedladdningsperiod är automatisk

Antenner & Kablar

Vi har marknadens bredaste sortiment av antenner, koaxialkablar och koax-kontakter för 2G, 3G, 4G och 5G, men även alla andra frekvensområden. Vi anpassar längder och kontakter enligt kundens önskemål.

Mikrofoner & högtalare

Professionell och tillförlitlig utrustning för kritisk kommunikation.

Fordonstelefoner

4G - telefoner anpassade för lastbilar, bussar, skogsmaskiner, budbilar, ambulanser, etc. med yttre antenn för optimal mottagning.

Fordonsspårning

GPS trackers med högpresenterande antenner, bluetooth och SMS-funktion. Allt kopplat mot karta med positionering och historik.

Nätverk

Vi levererar Teltonikas nätverksprodukter. Med dessa tillsammans med våra antenner får ni den bästa tänkbara lösningen för er kommunikation. Våra lösningar sitter idag i skogsmaskiner, bussar, truckar och även laddboxar. 

Repeaters

För GPS och GLONASS. Med vår hjälp ser vi till att ni får täckning där ni behöver den.

IOT abonnemang

Vi erbjuder abonnemang anpassade för kundens verksamhet. Med Telia som operatör har vi Sveriges bästa täckning.

Tågprodukter

Transportstyrelsen ställer krav på att alla järnvägsfordon ska vara utrustade med GSM-R telefoner. Med all rätt. Säkra och punktliga tågresor kräver pålitlig kommunikation ombord.

För mer information

Vill du veta mer? Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi er.

Har du frågor? Ring oss.
0660-29 29 00
Jag vill att Malux kontaktar mig