0 produkter
Din inköpslista
Din inköpslista är tom.
29 April 2019

Varför undervattensbelysning?

Undervattensbelysning livar upp omgivningen på fler sätt än bara under ytan. Den garanterar inte bara säkerhet genom att effektivt belysa simbassängen utan ökar, med rätt ljus- och färgsättning, även trivseln och upplevelsen för besökarna.

Säkerhet

Undervattensbelysning som effektivt belyser botten av simbassängen ökar
säkerheten. Allvarliga tillbud har tyvärr inträffat i bassänger där belysningen
varit bristfällig eller obefintlig. Effektiv och rätt projekterad  undervattensbelysning ökar avsevärt möjligheterna att lokalisera personer på bassängbotten.

Vår armaturserie 4.2000 och 4.1900 för genomgående montage är försedd med härdat säkerhetsglas på framsidan samt manlucka av syrafast rostfritt stål på baksidan av armaturen. Detta innebär att om glaset av någon anledning skulle slås sönder så töms inte bassängen på vatten, eftersom den IP68 täta manluckan förhindrar vattnet från att ta sig ut genom armaturen.

Övriga armaturserier för ingjutning i bassängväggar med service från bassängsidan är tillverkade av V4A (316L) syrafast rostfritt stål, samt försedda med IP68 silikontätningar för garanterad vattentäthet.

Trivsel

Med bra undervattensbelysning kan övrigt ljus i simhallen dämpas. Bassängen/äventyrsbadet upplevs ljusare och avsevärt mycket mer inbjudande.

I motions- och tävlingsbassänger föreslår vi generellt genomgående montage
med våra 4.2000 eller 4.1900 armaturer eftersom man där strävar efter så effektiv och bra belysning som möjligt speciellt i bassänger med djupdel.

I äventyrs-/upplevelsebad eller rehabbassänger jobbar vi idag främst med
ingjutna armaturer från bassängsidan. Ljuskällor består idag främst av LED vitt ljus eller RGB. Med RGB-W -armaturer kan ni förändra bilden av ert badlandskap från ett ögonblick till ett annat.

Varför inte inbjuda till temakvällar med simtur i Röda havet, dykning i Blå lagunen eller flyta fritt längs Gula floden. Snyggt projekterad RGB-W -belysning är utan tvekan en attraktion i sig och bidrar till ökad trivsel och upplevelse för
era kunder.

Energieffektivitet

Våra undervattensbelysningar för både motions-/tävlingsbassänger och för
upplevelsebad är noggrant utvecklade för att kunna erbjuda så bra belysning
som möjligt med lägsta möjliga energiförbrukning.

Reflektorerna och linserna i armaturerna är framtagna för att sprida ljuset längs bassängbotten och utnyttja bassängens reflektioner.

Att enbart titta på armaturens effekt vid projektering ger en felaktig bedömning. Många idag befintliga simhallar är försedda med halogen-armaturer från 300-1000 W.

Våra armaturer med både lägre energiförbrukning och högre ljusutbyte er-sätter många av dessa armaturer. Exempelvis våra armaturer typ 4.2000 med 170 W LED ersätter med lätthet fyra armaturer med 500 W halogen.