Din inköpslista
Din inköpslista är tom.
25 Oktober 2017

Så väljer du router

Skiftande krav, varierade miljöer och olika användningsområden - att välja router är inte alltid lätt men vi hjälper dig att hitta vad du behöver.

Vi har samlat lite tips för att hjälpa dig i ditt val av router anpassad för fordonsmiljö.

Internetanslutning

Våra routers använder sig av både WiFi, LAN och WAN men de har även olika många portar för att ansluta. Därför är det viktigt att veta vad man önskar ansluta till routern. De skiljer sig även åt med hur många antenner de har för WiFi-anslutningen. Vi nyttjar 2,4 Ghz-bandet vilket erbjuder mycket bra signaltäckning.

Uppkopplingshastighet

I takt med att internethastigheterna ökar så ställs också krav på kraftigare hårdvara för att hantera trafikmängden. Olika förutsättningar kräver olika routrar. Data som ska skickas till flera mottagare samtidigt, som i kommersiella fordon där datorer, telefoner och annan utrustning ska kopplas upp mot internet krävs robustare och snabba routrar våra klarar upp till 100Mbits.

I mindre transportbilar eller personbilar, räcker det med enklare anordningar. Det är däremot viktigt att komma ihåg att uppkopplingens hastighet inte bara är beroende av routern, utan även av internetabonnemang samt vilken antennlösning du väljer. Våra routrar levereras alltid med färdiga anslutningsmöjligheter för externa antenner. Den externa antennen placeras där fordonets signalstyrka är som bäst och det gör att du får den absolut bästa uppkopplingen även i krävande miljöer. 

Positionering

I många fall behövs positionering för att man ska kunna lokalisera var fordonet befinner sig. Det avgör också valet av router. Positionen kan sedan användas internt på en fordonsdator eller via något Fleetmanagementsystem. Bussar kan t.ex. använda det för att informera om nästa hållplats. Vi arbetar med både GPS och GNSS som positionsgivare.

Vi hoppas att detta kan hjälpa er att hitta rätt router för just ert projekt. Kontakta oss gärna ifall ni behöver mer stöd eller har några ytterligare funderingar.

Kundservice
Har du frågor kring buildings, vehicles eller den här artikeln?
0660-292901