Din inköpslista
Din inköpslista är tom.

Buildings

Belysning för ökad säkerhet

Undervattensbelysning

Vi är sedan 60-talet generalagenter för Wibre specialbelysningar och Sveriges största och mest erfarna leverantör av bassängbelysning och fontänbelysning. Vi tar på förfrågan fram förslag på belysning för alla typer av bad och fontäner.

Säkerhet och funkionalitet är den viktigaste aspekten att ta hänsyn till i sitt val av undervattensbelysning. Idag är belysningens visuella presentation också en stor del i anläggningens trivsel.

Ljus för trivsel och trygghet

Sedan 1972 har vi levererat ljus till mörkret från norr till söder. Alltid tryggt och pålitligt - med den rätta känslan för den aktuella platsen. Med ett proaktivt förhållningssätt och omsorg om slutresultatet levererar vi den effektivitet och säkerhet som i slutänden skapar en trivsam vardag för alla som arbetar och vistas i offentliga miljöer.

Vi tycker att bra ljus är viktigt. Oavsett hur många kostnadskalkyler och ljusberäkningar som görs, så är ljus en ganska enkel matematik.
Alla behöver bra belysning för ett gott välmående.

Vandalsäker belysning

Tunnelbelysningens funktion är att säkerhetsställa en trygg genomfart eller en säker evakuering av tunneln. I vägtunnlar bidrar även tunnelbelysningen till att öka trafikanternas orientering. Exempel på belysning i tunnlar är normalbelysning, reservbelysning, nödbelysning, utrymningsskyltar, vägledande belysning mm. Vi hjälper er med rätt lösning på rätt plats. Vi ger er stöd hela vägen, från projektering och ljusberäkningar till slutgiltig installation.

Se vårt sortiment av vandalsäker belysning
Läs mer om vandalsäker belysning

Port & Passage

Marknadens vassaste lösningar inom porttelefoni och passagesystem finns hos Malux. Våra säkra systemlösningar släpper smidigt in behöriga personer men håller andra utanför. Smidiga att installera, enkla att använda och utbyggbara för fler användare. Våra system fungerar för så väl en dörr och några få användare, som ett system för flera dörrar och många användare.

Många frågor kan dyka upp när man ska välja port-och passagesystem. Finns behov för ljud/video? Vill man ha kodlås, proxläsare eller både och? Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt lösning för din installation.

Nödbelysning

I vårt breda sortiment har vi flera olika lösningar på nödbelysningssystem där armaturerna ligger under olika system. Tänk på att du måste välja armaturer och central från samma system för att övervakningen ska fungera.

Läs mer
Vad innebär egentligen vandalsäker eller slagtålig belysning?

Bra ljus är en förutsättning för trivsel och trygghet i våra offentliga miljöer. Samtidigt är skadegörelse ett vanligt problem, särskilt på avskilda platserna där belysningen gör allra störst skillnad.

Läs mer i vår IK-guide

Kunskapsbanken inom Buildings

Vad innebär olika IK-klasser?
En armaturs tålighet mot yttre påverkan som slag eller stötar klassificeras med...
Lås upp dörren utan nyckel
Elektroniska dörrar förändrar hur vi får tillgång till byggnader och interagerar...
Fler artiklar

Nyheter inom Buildings

SYSTEO
Nytänkande design, bevarat motstånd
Markuttagscentraler
I takt med att Sverige elektrifieras ökar behovet av energitillgänglighet. Våra markuttagscentraler ger dig snabb och enkel tillgång till elektricitet och du slipper tillfälliga anläggningar.
Minska förbrukningen med 60%
LED-belysning innehåller inget kvicksilver, har en längre livslängd och förbrukar mindre energi.
Lysrör fasas ut under 2023
Flera ljuskällor försvinner då de inte längre får sättas på EU-marknaden från och med 24 augusti 2023. Syftet med de nya direktiven är att minska mängden kvicksilver i samhället och att spara el. 
Fungerar er nödbelysning som den ska?
Oftast finns nödbelysning installerad i offentliga lokaler, men när Belysningsbranschen gjorde stickkontroller, var resultatet oroväckande.
Se alla nyheter
Kundservice
Har du frågor kring buildings?
0660-292902