0 produkter
Din inköpslista
Din inköpslista är tom.
9 Maj 2019

Säkerhetsbrytare för Ex- industrimiljö

Våra Ex-klassade säkerhetsbrytare förhindrar oavsiktlig eller obehörig igångsättning av elmotorer i industrianläggningar. Finns i en rad olika utföranden.

Försiktighetsåtgärder är viktiga att vidta i krävande industriella miljöer. Med låg säkerhet står mycket på spel. Våra Ex-klassade säkerhetsbrytare gör arbetsmiljön säkrare genom att möjliggöra brytning och frånskiljning i den explosiva miljön och därmed hjälpa till att förhindra olyckor.

Säkerhetsbrytare är en vanlig anordning, som installeras i industrier för att förhindra oavsiktlig eller obehörig igångsättning av den elektriska anläggningen, vanligtvis när ett arbete ska utföras på en anläggningsdel. Brytaren finns till för att skydda både den industriella miljön och alla personer som arbetar inom området. Det är därför viktigt att välja rätt brytare redan från början.

Säkerhetsbrytare Ex/EMC för krävande miljöer

Lämplig vid installation av frekvensstyrda motorer för att skydda mot elektromagnetisk strålning. Brytaren är rostfri (syrafast, 316L), och är 3-polig med hjälpkontakter.

Dessa säkerhetsbrytare möter med rätt valda kabelförskruvningar de krav som ställs på EMC (Elektromagnetic Compatibility). Finns för 20 A, 40 A, 80 A, 125 A och 180 A.

Säkerhetsbrytare i plast

Ingen annan kan sätta igång brytaren utan din vetskap. säkerhetsbrytaren går enkelt att låsa med hjälp av upp till tre hänglås så att igångsättning inte kan ske innan alla lås är avlägsnade.

Våra 3-poliga säkerhetsbrytare levereas med 2st kabelförskruvningar för huvudkretsen och 1st kabelförskruvning för manöverkretsen (till hjälpkontakt). Säkerhetsbrytarna finns för 10 A, 20 A, 40 A, 80 A, 125 A och 180 A.

De 6-poliga säkerhetsbrytarna levereras med 4st kabelförskruvningar för huvudkretsen och 1st kabelförskruvning för manöverkretsen (till hjälpkontakt). Säkerhetsbrytarna finns för 20 A, 40 A och 80 A.

Större säkerhetsbrytare finns på förfrågan.

Explosionsskyddets märkning enligt ATEX har följande betydelse:

Vippströmbrytare

Strömbrytaren är avsedd att användas i zonerna, 1, 2, 21 och 22. Anpassad för både inom- och utomhusinstallationer, särskilt lämplig för kemiska industrier och offshoreanläggningar. Vippströmbrytarens knapp är enkel att använda, även med arbetshandskar, och dess luminescerande etikett gör att den syns i mörkret. Den skyddande kragen förhindrar dessutom oavsiktlig användning.

Manöverbrytare - 16A GHG292

Manöverbrytaren klarar upp till 6 kontakter och 2-5 växlingspositioner. Detta gör att praktiskt taget alla tillämpningar inom modern styrteknik görs möjlig. Kontakterna är skyddade mot kontakt med varandra, och klarar ett tvärsnitt på upp till 6mm för anslutning av en- eller flerstrådsledare. Manöverbrytarens nominella ström vid 500V är 16 A. Modellen med Amperemeter är GHG 293 (se bild)

Manuella motorskydd

Manuellt motorskydd med startfunktion, fasfelskydd samt termisk- och elektro- magnetisk brytare. Motorskyddet finns i olika varianter, från 0,1 till 25 A. Driftstatus indikeras alltid av vredets läge. Motorskyddet kan endast startas manuellt på enheten.

Manöverbrytare - GHG 411.1

Kapslingarna består av termoplast som är motståndskraftig mot kyla. Uppfyller kraven i EN 60070 samt ger ett högt motstånd mot kemikalier. Brytaren finns att beställa med metallflänsar som möjliggör extern jordning.

Alla våra säkerhetsbrytare är robusta, slagtåliga, har lång livslängd och finns i varianter som har utökade temperaturområden.