Din inköpslista
Din inköpslista är tom.
13 Februari 2024

3G nätet stängs ner - är du förberedd?

På grund av det ständigt växande behovet av utökad kapacitet och stöd för modern och framtida teknik, håller mobilnätsoperatörer över hela världen på att fasa ut sina gamla 3G- och 2G-nätet.

För att undvika risken att tappa täckning och driftstopp är det dags att investera i en Internet-of-Things (IoT) -strategi baserad på Long-Term Evolution (LTE) -teknologi och säkra WiFi-nätverk.

LTE/4G (fjärde generationens bredbandscellnätteknik), är det mest pålitliga nätverksalternativet som finns tillgängligt inom branscher idag.

Trots 5G:s ankomst anses LTE/4G-nät fortfarande vara det framtidssäkraste alternativet för industriell nätverksbaserad kommunikation, och erbjuder ett brett utbud av möjligheter för fjärrkommunikation och maskin-till-maskin (M2M) applikationer.

Förberedelser inför nedsläckning

Det första steget är att genomföra en grundlig granskning för att ta reda på exakt vilket nätverk varje enhet använder som primär och som säkerhetskopia. Håll utkik efter 3G-förkortningar som "Next G", "GPRS" "UMTS" "W-CDMA" och "HSPA/HSPA+/HSDPA". Om din maskinvara förlitar sig på någon av dessa tekniker kommer den inte längre att fungera när 3G släckts ner.

Nästa steg är att titta på dina nuvarande och framtida krav. Hur kan du effektivisera ditt befintliga system? Vad behöver ändras för att skydda ditt företag?

4G/LTE

Många nästa generations enheter som mobilrouter kommer att byggas med både 4G- och 5G-radio så att de kan ansluta till båda nätverken. Till en början kommer den mesta datan att överföras via 4G. Men med tiden när 5G-täckningen expanderar kommer mer och mer data att överföras via 5G. 

Precis som allt annat kommer 4G att bli föråldrad en dag. Den dagen är dock så långt bort i framtiden att IoT-distributioner idag och inom överskådlig framtid kommer att distribueras på 4G -nätverk. Faktum är att det inte bara kommer att gå minst ett decennium eller mer innan 4G är helt förmörkat av 5G, utan 4G LTE är ett mer kostnadseffektivt val och erbjuder gott om bandbredd för de flesta IoT-applikationer.

Fördelar med modern LTE-teknik

Högre kapacitet

Mer och mer data överförs mellan maskiner, enheter och nätverk varje dag, vilket gör att bandbredd har blivit ett viktigt krav för att säkerställa säker kommunikation.

På grund av sin höga nedladdning (100 Mbps) och uppladdning (50 Mbps) är ett LTE-nätverk den perfekta lösningen för att överföra tyngre och flerstreamsdata på ett snabbt och säkert sätt eftersom det möjliggör en betydligt högre genomströmning än både 3G och 2G-lösningar.

Mindre fördröjning

LTE-nätverk är optimerade för kortare anslutningsöverlämning och installationstid och erbjuder 10 gånger lägre latens jämfört med 3G- och 2G -nätverk. Detta är en klar förbättring för M2M -applikationer som industriella larm och kontroller, trafiksystem och enheter som styr känsliga maskiner.

LTE:s låga latens möjliggör realtidsanslutning, övervakning och kontroll av kritiska processer som skulle vara omöjliga om du använder ett 2G-nätverk.

IP-baserad anslutning

Till skillnad från 3G- och 2G-teknik har LTE-lösningar en IP-baserad nätverksinfrastruktur som möjliggör användning av färre nätverksnoder för dataöverföring. 

Dessutom är IP-baserade LTE-nätverk enklare och billigare för operatörer som distribuerar och driver, vilket resulterar i snabbare och mer tillförlitliga anslutningar för dig som kund.

Livslängd

Att investera i robusta och framtidsinriktade LTE-lösningar säkerställer ditt systems livslängd och gör att ditt företag kan dra nytta av ett ständigt växande utbud av möjligheter.

Funderar du på en LTE -nätverksuppgradering?

Vi kan hjälpa dig att identifiera den bästa och mest kostnadseffektiva lösningen för ditt företag, vilket garanterar anslutning och minimerar driftstopp.

Kontakta oss på 0660-29 29 01 eller sales@malux.se eller fyll i dina uppgifter så kontaktar vi er.

Har du frågor? Ring oss.
0660-29 29 00
Jag vill att Malux kontaktar mig!
Kundservice
Har du frågor kring vehicles eller den här nyheten?
0660-292901