0 produkter
Din inköpslista
Din inköpslista är tom.
17 Januari 2018

Tunnelbelysning och konst i samspel

Med vandalbelysning och konst har Nobeltunneln i Malmö förvandlats från en grå och dyster genomfart till en kreativ konstpassage.

Nobeltunneln i Malmö har funnit nytt ljus med Malux vandalbelysning. Väggar smyckade med konst av elever och lokala konstnärer ger dessutom tunneln kreativ karaktär.

I Malmö är cykel ett vanligt transportmedel. Bra, både för miljö och välbefinnande. Men för att man som cyklist lätt ska kunna ta sig runt i staden krävs smarta gång- och cykeltunnlar. Gatukontoret har därför sedan några år tillbaka arbetat med att göra tunnlar runt om i Malmö trevligare, säkrare och tryggare.

Ett av deras projekt under hösten har varit att smycka tunnelpassagen under Nobelvägen. Med noga utvald belysning i samspel med vackra väggmålningar av elever och lokala konstnärer på temat "att färdas" har tunneln nu fått en helt ny karaktär.  Resultatet är inte bara en säkrare och tryggare tunnel med belysning dygnet runt, utan miljön är dessutom betydligt mer trivsam. Från att ha varit en plats man gärna undviker är Nobeltunneln nu en plats man gärna tryggt passerar.

Vill du läsa mer om hur Nobeltunneln fått ny karaktär?

Läs mer i Sydsvenskans artikel här.

Träffa oss i Malmö

Missa inte att besöka oss på Elmässan i Malmö den 24-25 januari 2018. I monter E18 visar vi upp vårt sortiment av vandal- och vägledande belysningar. Men även porttelefonisystem och nödbelysningar.