Din inköpslista
Din inköpslista är tom.
1 Mars 2022

Ex-skyddad värmekamera för förutsägande av underhåll

Fota, analysera och dokumentera värmebilder

Den explosionssäkra värmekameran IS-TC1A.1, baserad på Seek Thermal-teknologi, gör det möjligt för industriella användare i riskområden att övervaka industri- och underhållsprocesser och identifiera källor till fara i ett tidigt skede.

Möjlighetet till variabla mått i intervallet -40° till +330°C och omedelbar vidarebearbetning samt dokumentation. Målindustrierna inkluderar olje-, petrokemi-, läkemedels- och livsmedelsindustrin, energileverantörer och allmännyttiga företag. 

Flexibel hantering och varierande applikationsmöjligheter

Inom kemisk industri, processindustri och petrokemisk industri spelar termisk övervakning en mycket viktig roll, särskilt inom säkerhets och underhålls. Här används värmeavbildningsteknik för att till exempel kontrollera elektriska och mekaniska komponenter (axlar, lager, motorer), transformatorer, för att indikera nivån på processvätskor och för att snabbt upptäcka läckor.

Syftet med prediktivt underhåll är att undvika oplanerade maskinstopp, säkerställa processtillförlitlighet och minska energikostnaderna. Även i extremt värmeintensiva arbetsområden kan kontinuerliga mätningar, dokumentation av termiska anomalier i mekaniska anläggningskomponenter eller elektriska system upptäckas i ett tidigt skede. Inspektioner kan utföras under drift, potentiella faror kan elimineras och dyra anläggningsstopp kan undvikas.

Anställda och team som arbetar i högtemperaturområden med stark skyddsutrustning kan övervakas genom regelbunden beröringsfri temperaturkontroll, vilket minimerar hälsorisker.

Gjord för att ta, bearbeta och analysera värmebilder

IS-TC1A.1 kopplas snabbt och enkelt till IS530.1-smarttelefonen och ansluts säkert via det 13-stifts, multifunktionella ISM-gränssnittet. Via appen Seek Thermal (gratis nedladdning i Google Play Store) kan värmebilder nu fångas på några sekunder och bearbetas vidare på telefonen.

För bättre överblick (för att undvika förvirring) och dokumentation kan värmebilden läggas över den visuella bilden som tagits med kameran på IS530.1. Temperaturerna i värmebilden visas som vanligt i mörkblått och violett för kallare områden, ljusgult till rött för varmare områden. 

En värmebildsvideo/zoomfunktion är också möjlig via Seek-appen. Den lätta kameran på 190 g behöver inte laddas separat utan drivs av smarttelefonen. Den känsliga 200x150 (30000 pixlar) termiska sensorn har ett 35° horisontellt och 26° vertikalt synfält, en typisk sensorkänslighet på 65 mK, ett detekteringsområde upp till 300 m, igenkänningsområde upp till 75 m och identifieringsområde upp till 25 m.

IS530.1 är Android Enterprise Recommended och ger resultat med regelbundna säkerhetsuppdateringar, support eller sömlösa hanteringsmöjligheter och högsta ljudkvalitet (dubbel mikrofon inkl. brusreducering, 105 db högtalare). Smarttelefonen möjliggör OTA-uppdateringar, erbjuder dubbel säkerhet genom sömlösa A/B-uppdateringar och kontaktlös, fullständig konfiguration och kontroll av alla företagsenheter genom Zero Touch.