Din inköpslista
Din inköpslista är tom.
27 November 2021

Optimal LTE/4G/5G som inte syns

Smartblade är en rundstrålande multiband antenn i en smal och diskret design. Den ger optimal LTE funktion i fordon genom dold installation innanför backspeglar, plastkofångare eller annan yta som är lämplig.

Det var inte så länge sedan nätuppkoppling främst kopplades samman med 3G. En teknik som idag inte riktigt kan hålla tempot med dagens uppkopplade användare. 4G/LTE (Fourth Generation / Long Term Evolution) är svaret på utvecklingen av nätverk och ger användarna mycket snabbare hastigheter än 3G. 

Det är inte bara nätuppkopplingen som blivit snabbare de senaste åren. Antenner och antennkablar som får uppkopplingen att fungera har även transformerats från synliga till dolda med nya diskreta designer. Samtidigt som de även säkerställer bättre trådlös kommunikation än sina föregångare. 

5G eller femte generationens mobilnät

Just nu förbereder sig telekommunikationsindustrin för ankomsten av den senaste generationen trådlös teknik: 5G eller femte generationens mobilnät.

5G förväntas ha mycket högre hastigheter och kapacitet, och minimal fördröjning, jämfört med 4G. Eftersom 5G kan skicka och ta emot signaler nästan omedelbart, förväntas det att 5G kommer att erbjuda mobila internethastigheter på mer än 10 gigabit per sekund (Gbps), ungefär hundra gånger snabbare än 4G. Fördröjningen blir mindre än ett millisekund med 5G. 

Övergången till 5G kommer utan tvekan att förändra vårt sätt att interagera med teknik dagligen, men det har också ett allvarligt syfte. Det är en absolut nödvändighet om vi vill fortsätta använda mobilt bredband.

Transportörerna har slut på LTE-kapacitet i många stora storstadsområden. I vissa städer upplever användare redan avmattningar under upptagna tider på dagen. 5G lägger till enorma mängder spektrum i band som inte har använts för kommersiell bredbandstrafik.

Autonoma fordon
Förväntar dig att se autonoma fordon stiga i samma takt som 5G distribueras över hela USA. I framtiden kommer ditt fordon att kommunicera med andra fordon på vägen, ge information till andra bilar om vägförhållanden och erbjuda prestandainformation till förare och bilproducenter. Om en bil bromsar snabbt uppåt, kan din lära dig om det omedelbart och i förväg bromsa och förhindra kollision. Denna typ av kommunikation mellan fordon och fordon kan i slutändan rädda tusentals liv.

Rätt antenn på rätt plats

För att din kommunikation ska fungera optimalt krävs rätt antenner och tillbehör för ändamålet. Det finns massor av olika lösningar på marknaden,  vi på Malux arbetar mot professionella krav för yrkestrafik. Fordon kan lätt förlora uppkoppling då de ständigt förflyttar sig mellan olika geografiska positioner. Samtidigt är det viktigt att medarbetare i tjänst ständigt har uppkoppling och kan kommunicera utan avbrott till, från och mellan fordon.

Malux Smartblade är en rundstrålande multiband antenn med en smal och diskret design som ger full LTE funktion i fordon med dold installation innanför backspeglar, plastkofångare eller annan yta som är lämplig då antennen är böjbar. Den kan monteras på alla material utom metall. I kombination med fordonsroutern Teltonika RUT850 får du garanterat bästa möjliga signal.

Vill du utrusta ditt fordon ytterligare? Fäst vår CP250 på överpanelen av instrumentbrädan eller vindrutan. Kameran filmar hela tiden och vid händelse av en trafikolycka eller annan trafikförseelse så finns alltid bildbevis.

Kundservice
Har du frågor kring vehicles eller den här nyheten?
0660-292901