0 produkter
Din inköpslista
Din inköpslista är tom.
12 December 2016

Landmärket som lyser upp Ronneby

Ronnebys "nya" vattentorn är byggt år 1964 och har en kapacitet på 2100 m3 vatten. Denna magnifika byggnad är beläget sydväst om Ronnebys stadskärna på Älgbacken och förser Ronnebyborna varje dag med friskt kranvatten. Sedan november 2011 har det nya landmärket även spridit sitt stämningsfulla ljus över kommunen. Ronneby kommun valde Malux produkter för ljussättning av vattentornet.

Under hösten 2011 tog Malux tillsammans med Ronneby kommun fram en lösning för att dekorativt färgsätta och belysa kommunens vattentorn. Ett färgskiftande landmärke finns nu i kommunen.

- Malux har hög kunskap och stor erfarenhet av undervattensbelysning, poolbelysning och fasadbelysning och har några av marknadens finaste produkter som vi kan erbjuda våra kunder, säger Martin Nilsson Schulze, belysningsrådgivare hos Malux.

Till det här projektet gav vi rådet att använda 16 st färgväxlande (RGB) LED-armaturer. Dessa är placerade i fack på ca 3 meters höjd och slavas så att de växlar färg samtidigt, samt att komplettera det med markstrålkastare med metallhalogen som belyser vattendropparna.

- Det blir väldigt effektfullt, säger Henrik Söderström, produktansvarig hos Malux.

Ronneby kommun använder vår undervattensbelysning, fasadbelysning, markbelysning, nödbelysning, vandalsäkra armaturer och energisparsystemet för att dimra belysning, EKO.  

Den här belysningen ger många möjligheter i och med att man kan ändra teman på byggnader helt och hållet genom ljussättningen. På Ronneby vattentorn kommer färgerna ändras efter årstid och smak.

Behöver ni hjälp med belysning? Kontakta oss så tar vi fram en ideal lösning för just er situation.