Din inköpslista
Din inköpslista är tom.
22 Mars 2022

Malux levererar nödbelysning till nya Scandic Kiruna

Nytt hotell i Kirunas nya centrumkärna

För att järnmalmsbrytningen skall kunna fortgå i Kiruna har staden genomgått en stadsomvandling och en ny stadskärna har utvecklats. Ett nytt hotell ingår i den utvecklingen och i april 2022 öppnar Scandic dörrarna till vad som kommer att bli Kirunas största hotell med 230 rum, restaurang och skybar.

Tillförlitlig nödbelysning

Hotellets unika design är inspirerat av Kebnekaise och Lapporten. Här möter vildmarken det moderna i hotellets interiör.

Malux har sedan tidig planering varit med och säkerhetsställt att hotellet har ett fungerande och godkänd nödbelysningssystem. Nödbelysning måste vara tillförlitlig. Om en del av utrymningsvägen mörkläggs är det viktigt att säkerställa att utrymning säkert kan ske även om en enskild armatur upphör att fungera och här har vi på Malux hjälp till med att ta fram anpassad lösning för hotellets specifika behov.

Scandic Kiruna har installerat ett centralt övervakningssystem för styrning och individuell övervakning av nödbelysnings- och hänvisningsarmaturer med inbyggda batterier från DATA2 sortimentet.

Varje kontrollenhet i systemet kan hantera upp till 4096 armaturer och pekskärmens grafiska och intuitiva presentation gör det snabbt och enkelt att konfigurera och övervaka systemet.

För mer information, kontakta oss på buildings@malux.se eller ring 0660-29 29 02.