Din inköpslista
Din inköpslista är tom.
1 Mars 2024

Malux solutions förvärvar Aubox Oy

Stärker sin närvaro på den finska marknaden

Idag meddelar Malux solutions, en väletablerad aktör inom sin bransch, stolt förvärvet av Aubox Oy – ett välrenommerat företag som har varit en tongivande kraft i över 30 år. Detta steg markerar början på ett nytt kapitel för både Malux och Aubox, där målet är att bredda Malux portfölj för att bättre möta behoven hos både befintliga och framtida kunder. Aubox kommer att utgöra en central del i Malux fortsatta tillväxtplaner och bidra till att fördjupa företagets tekniska kompetens och marknadsnärvaro.

Aubox, som grundades av Harri Horto, har under decennier byggt upp ett imponerande arv och en stark marknadsposition tack vare sitt engagemang för kvalitet och innovation. Med Malux vid rodret är ambitionen nu att lyfta Aubox till nya höjder, genom att integrera dess djupa marknadskunskap och tekniska expertis med Malux befintliga verksamhet.

Anders Nygren, koncernchef på Malux, uttrycker sin entusiasm över förvärvet: "Aubox har skapat en stark och respekterad plattform under åren. Vi ser fram emot att välkomna deras expertis och kunskap till Malux-familjen och tillsammans sträva efter att erbjuda ännu mer omfattande och innovativa lösningar till våra kunder."

Joakim Flakholm, Country Manager för Malux Finland, ser ljust på framtiden: "Vi ser fram emot att bygga vidare på Aubox framgångar och att vårda och utveckla företaget. Detta steg bekräftar vår ambition att kontinuerligt förbättra vårt erbjudande och skapa mervärde för våra kunder och partners."

"Aubox starka tillväxt under de senaste åren fick mig att tänka på att överföra ägandet till bredare axlar, vilket också skulle säkra kontinuiteten för Aubox namn och produkter”, säger Harri Horto. ”Vi fann snabbt en gemensam grund med Malux och bolagen passar väl ihop. Aubox ägande har nu en stabil grund och jag kan fokusera på att utveckla Aubox produktion och verksamhet, vilket jag har gjort i 30 år. Detta arbete ligger mig särskilt varmt om hjärtat och motiverar mig att fortsätta in i framtiden.”

 

Om Aubox Oy

Aubox Oy har varit en framträdande aktör inom industrin i över 30 år, med en stark varumärkesidentitet grundad på kvalitet och innovation. Aubox erbjuder automation och elskåp.