0 produkter
Din inköpslista
Din inköpslista är tom.
5 Mars 2021

Malux stolt sponsor av golftalangen Evelina Gulliksson

För 23-åriga Evelina Gulliksson från Örnsköldsvik är det golfen som står i centrum. Med beslutsamhet och enastående driv satsar hon helhjärtat på en karriär som professionell golfspelare.

“Man måste våga, annars får man aldrig veta”

Från att ha greppat golfklubban för första gången som femåring har Evelinas intresse för golf vuxit. Ett intresse som tagit henne från golfgymnasiet i Örnsköldsvik till Michael Campbell Golf Academy och samt två år med privattränare i Marbella, Spanien

- När jag gick ut golfgymnasiet i Örnsköldsvik så insåg jag ganska snart att jag måste våga testa fullt ut. Annars skulle jag aldrig få veta vad det kunde bli av det hela.

Med korta golfsäsonger i norra Sverige sökte hon sig utomlands för att kunna spela och utvecklas året om. 

- Det har varit en fantastisk resa de senaste åren. I Marbella kan du mer eller mindre leva på golfbanan. Alla nya vänner man lärde känna genom akademin där nere var lika intresserade av golfen, så det var en utvecklande miljö.

Att arbeta systematiskt och med tydliga delmål har varit en viktig del i satsningen.

- Som idrottare handlar mycket om planering. Att sätta delmål och att inte vara rädd för att misslyckas. Man måste tro på vad man gör. Annars går det inte. Samtidigt är det viktigt att ha bra stöttning från sin omgivning. Min familj, bonus pappa, pojkvän och mina vänner har varit så viktiga för mig. Alla som trott på mig, det har betytt så mycket.

Näringslivet i Örnsköldsvik varit en viktig kugge i utvecklingen.

 

- Jag brukar säga att alla mina sponsorer är lite som min familj också, jag hade aldrig kunnat göra det här utan dem.

Tävlingarna i Spanien, Sverige och Norge har avlöst varandra under de senaste åren.  Samtidigt har Corona-pandemin grusat maskineriet hos både arrangörer och deltagare.

- Förra säsongen blev betydligt kortare än vanligt, av förklarliga skäl. Samtidigt kunde jag träna här i Sverige under sommarmånaderna. Så även om det var tråkigt så var det inte mer än rätt att de ställde in på grund av coronan. Nu är man naturligtvis extra taggad inför årets tävlingar. Som det ser ut just nu bör det bli betydligt fler tävlingar i sommar jämfört med i fjol.

Under vintern 2020 har Evelina tränat med Österåkers Golfklubb i Stockholm där man även har tillgång till en fin inomhusanläggning. Vad ser hon då fram emot just nu?

- Jag längtar efter att komma ut på banan och få tävla igen. Att se resultatet av all den träning och energi som jag investerat under det senaste året. Förhoppningsvis kommer tävlingarna igång redan i april-maj!

Vi på Malux är stolta över att kunna hjälpa en talang från Örnsköldsvik att uppnå sina mål, och vi ser fram emot att följa Evelinas utveckling framöver. Hennes engagemang och driv är genuint och vi har mycket gemensamt i den mån att vi dagligen arbetar för att bli bättre och vassare i alla hänseenden. 

Vi önskar Evelina ett stort lycka till i sommarens och framtidens alla tävlingar!