Din inköpslista
Din inköpslista är tom.
25 Februari 2022

Ny ägare av Malux-koncernen

Tången Industrikapital AB förvärvar Malux.

I över 40 år har Jörgen Schulze varit ägare av Malux Koncernen. Under hans ägarskap har företagit vuxit och expanderat över gränserna till Finland, Norge och Baltikum. Nu har tiden kommit för en ny ägare att ta över koncernen och Tången Industrikapital AB styr sedan februari 2022 skutan framåt.

Tången, som drivs av Per Skånberg, Kasper Gefors och Fredrik Löfgren, investerar i företag som har goda utvecklingsmöjligheter och där de kan vara en aktiv ägare över tid.

”Tillsammans med Tången kan vi fortsätta bygga vårt varumärke vidare och det känns otroligt spännande att få göra ett nytt avstamp i Malux utveckling. Det är viktigt för oss att Malux kultur bevaras samt att Örnsköldsvik förblir en stark utgångspunkt för företaget och det har Tången tagit fasta vid. Vi har stort förtroende för våra nya ägare och vi blir en viktig plattform i Tångens fortsatta utveckling av sin verksamhet.

Jag ser fram emot att tillsammans med alla duktiga medarbetare på Malux fortsätta vår resa tillsamman med Tången”, säger Anders Nygren, VD Malux AB.