0 produkter
Din inköpslista
Din inköpslista är tom.
29 Augusti 2017

Säkerhetsbrytare för krävande applikationer

Ex-klassade säkerhetsbrytare används i industriella sammanhang för låsning och frånskiljning vid exempelvis underhåll eller reparation. Allt för att förhindra oavsiktlig eller obehörig igångsättning.

Malux robusta och kompakta brytare finns i en rad olika utföranden, kapslingsklasser och effektområden upp till 690V. Samtliga brytare är testade enligt SS EN 60 947-3. Från 20A och uppåt så utgörs kapslingen av glasfiberförstärkt polyester.

Vår långa erfarenhet av krävande industriella miljöer låter oss rekommendera rätt lösning till rätt plats. Att installera en säkerhetsbrytare handlar ofta om så mycket mer än bara Av och På. Huvudbrytare kontra lokal frånskiljning av enskilda anläggningsdelar, komplexa styrsystem och en hög grad av automatisering innebär att frågan lätt blir mer komplex. Genom åren har vi på Malux levererat säkerhetslösningar till alla typer av industrier och branscher. Vi delar gärna med oss av våra lärdomar.

Malux Ex-klassade säkerhetsbrytare

  • Gas- och dammgodkända enligt ATEX och IECEx
  • Glasfiberförstärkt polyester i kapslingen från 20A och uppåt
  • Godkända för spänning upp till 690V
  • Flänsar i metall som option
  • Kapslingsklass IP66 enligt EN 60529
  • Låsningsmöjlighet i FRÅN-läge, upp till 3 hänglås med bygel.

Alla säkerhetsbrytare från Malux har lång livslängd i krävande industriella miljöer. Vid användning i särskilt utsatta miljöer rekommenderas säkerhetsbrytare med syrafast utförande.