Din inköpslista
Din inköpslista är tom.
10 September 2018

Sveriges tre största nödljusprojekt

Mall of Scandinavia, Emporia och Fortum Värmes biokraftvärmeverk rustade med säker och kostnadseffektiv nödbelysning från Malux Solutions.

Nödbelysning som effektivt visar till rätt utrymningsväg är vid nödlägen livsviktiga. Framförallt på offentliga platser, där personer som inte känner till lokalerna, snabbt ska kunna hitta ut i det fria. Två av Skandinaviens största köpcentrum, Mall of Scandinavia och Emporia, samt Sveriges största biokraftvärmeverk är rustade med säker och kostnadseffektiv nödbelysning från Malux Solutions.

En långsiktig samarbetspartner

För oss är det viktigt att leverera en helhet och vara en långsiktig samarbetspartner till våra kunder. Stora projekt kräver ofta flera år av planering och projektering och vi finns där genom hela processen. Noggrann projektering och rådgivning i kombination med tekniska produkter med hög kvalité och låga driftkostnader är för oss grundläggande för ett gott samarbete, säger Agne Zakrisson, Belysningsförsäljning Malux. 

Vi utgår alltid från kundens behov för att hitta rätt lösning. I Fortum biokraftvärmeverk var produkter med hög skyddsgrad som tål smuts och fukt viktigt, medan nödbelysningen i Mall of Scandinavia och Emporia även behövde lämpa sig för köpcentrum där utseende och design har betydelse. 

Vårt centralmatade ZB-S installerades i alla tre projekt. Det är ett automatiskt övervakningssystem för nödbelysning som minskar inspektionsbehovet. Systemet testar sig självt automatiskt och övervakar varje enskild armatur. Ett system som är byggt för att installations- och underhållskostnaderna ska vara så låga som möjligt.

Mall of Scandinavia i Stockholm

Mall of Scandinavia är ett av Skandinaviens främsta shoppingcentrum och har dagligen stora mängder besökare på den stora butiksytan på totalt 101 000 kvadratmeter. Med ett högt antal besökare ställs även höga krav på lokalernas brandsäkerhet och utrymningssäkerhet.

Besökarnas säkerhet, tydliga utrymningsvägar och bra belysning prioriterades samtidigt som krav ställdes på både energieffektivitet som att systemen i lokalerna skulle vara lätta att underhålla och felsöka. Lösningen blev nödbelysningsarmaturen Velos LED och det centralmatade ZB-S nödbelysningssystemet från Malux. 

Emporia i Malmö

Emporia är ett av Sveriges största köpcentrum, med tre våningar, drygt 200 butiker och en yta på cirka 93 000 kvadratmeter krävs ett pålitligt nöbelysningssystem som effektivt visar till rätt utrymningsväg.

Resultatet av flera års planering och projektering blev ett driftsäkert och lönsamt system för Emporia Shoppingcenter. Nödbelysningssystemet som är installerat är centralmatat och individuellt övervakat system av typen ZB-S kombinerat med armaturer från vår armaturserie GuideLED. 

Bild: Tord-Rickard Söderström/Wingårdhs

Fortum Värmes biokraftvärmeverk

Fortum Värmes biokraftvärmeverk tar tillvara restprodukter från skogsindustrin som inte går att använda till annat. Det är material som faller ut vid sågverk, massabruk och skogsavverkningar. 

Malux var exklusiv leverantör av nödbelysningslösning som bestod av det centralmatade ZB-S nödbelysningssystemet och ett stort antal Atlantic LED nödljus- och hänvisningsarmaturer med hög skyddsgrad IP65 som tål  smuts, fukt och vatten. 

Bild: Hans Ekestang

Försäkra dig med ett underhållsavtal

Med ett underhållsavtal besöker våra erfarna servicetekniker din nödbelysningsanläggning och går igenom ditt system. Från centralenhet och hela vägen ut till armaturen, och kontrollerar att anläggningen fungerar korrekt och uppfyller alla myndighetskrav som finns på området. 

Kundservice
Har du frågor kring buildings eller den här nyheten?
0660-292902