Din inköpslista
Din inköpslista är tom.
8 April 2020

Tunnelbelysning

Beprövad teknik, innovativa lösningar.

Tunnelbelysningens funktion är att säkerställa en trygg genomfart eller en säker evakuering av tunneln. I vägtunnlar bidrar även tunnelbelysningen till att öka trafikanternas orientering. Exempel på belysning i tunnlar är normalbelysning, reservbelysning, nödbelysning, utrymningsskyltar, vägledande belysning mm. 

Den tuffa miljön i tunnlar ställer stora krav på armaturernas prestanda och hållbarhet.

Tågtunnlar

LaneLED

LaneLED är ett överlägset utrymningssystem för snabbare och säkrare evakuering av tågtunnlar. Systemet består av en handledare med integrerad LED-belysning i hela dess längd. Handledaren tillverkas av ett mycket tåligt glasfibermaterial och i denna monteras en högkvalitativ LED-armatur med lång livslängd och hög driftsäkerhet.

Några tekniska fördelar

  • Kontinuerlig belysning - avgörande vid kraftig rökbildning, ger tydlig vägledning.
  • Säkrare lösning - utrymmande personer skymmer ej belysningen.
  • Bländar inte.
  • Redundans - uppnår 1 lux längs med utrymningsvägen även vid fasfel.
  • Enkel att installera, lätt att underhålla och driftsäker med få delar. Ett komplett system för en säkrare vardag. LaneLED går även att få i rostfritt utförande.

MY1 LED

MY1 LED är en robust och flexibel armatur som används som normalbelysning och nödbelysning i väg- och järnvägstunnlar. Armaturen är klassad IK10, IP67 och går att få med olika linser för optimal ljusspridning.

MY1 LED kan öppnas utan verktyg och finns med flera olika tillbehör.

OMNISTAR

Omnistar är en högeffektsarmatur som ersätter högtrycksnatrium och metallhalogen. Armaturen används främst som infartsbelysning med även på platser där mycket höga ljusflöden krävs.

Omnistar är klassad IK08, IP66 och går att få med olika linser för optimal ljusspridning.

Omnistar är kompakt och har externt drivdon.

GL2 COMPACT

GL2 Compact är en kraftfull och effektiv tunnelarmatur som oftast används som dag- natt- och reservbelysning i vägtunnlar.

Armaturen är klassad IK08, IP66 och går att få med olika linser för optimal ljusspridning.

GL2 Compact finns tillgänglig med allt från små till höga ljusflöden.

FV32 LED

FV32 är en flexibel och effektiv armatur som brukar användas som normalbelysning. Armaturen kan öppnas utan verktyg och finns med flera olika tillbehör.

FV32 är klassad IK08, IP66 och går att få med flera olika linser för optimal ljusspridning.

CONTILED

Contiled är en effektiv och estetisk armatur som används där man vill ha en kontinuerlig linje av ljus. Contiled löper hela tunnelns längd och kompletteras med Omnistar, GL2 Compact eller FV32 LED i infartszonen. Countiled har extremt drivdon.

Utrymnings- och vägledande belysning

Utrymnings- och vägledande belysning ger ökad säkerhet genom effektiv hänvisning mot utrymningsvägar i en nödsituation. Trafikledning av fordon ökar tryggheten, med färre olyckor som följd. 

Ljusscenarior, ljusstyrka och färger anpassas via styrenheten. En lösning som gör vardagen lite säkrare för bilister, trafikanter och resenärer.

MarkLED Exit

MarkLED Exit är en nödljusarmatur med inbyggd vägledning. Armaturen används bland annat på väg- och järnvägstunnlar, parkeringsgarage, underjordiska passager, hamnar mm.

Med sin nanobelagda polykarbonatyta blir MarkLED Exit antistatisk, smutsavvisande, samt skyddar mot missfärgningar.

TrafficLED

TrafficLED är en extremt robust armatur i syrafast, rostfritt stål som tål att köras över av bilar, lastbilar och snöplogar.

TrafficLED används bl.a. framför vägbommar vid omledning av trafik, tunnlar, buss- och cykelbanor, parkeringsgarage, övergångsställen, färjeterminaler mm. Ljusstyrka, rinnande, blinkande eller konstant ljus väljs via styrenheten. Ljus i en eller två riktingar. Fler färger på förfrågan.

Kundservice
Har du frågor kring infrastruktur eller den här nyheten?
0660-292902