Din inköpslista
Din inköpslista är tom.
26 April 2019

ZB-S med STAR-teknologi

ZB-Star är en nödbelysningscentral för större system som anpassas efter anläggningens storlek - från 80 upp till ca 1,500 armaturer per skåp. Hänvisnings- och nödbelysningsarmaturer kan blandas fritt på en och samma krets.

Förutom att tillhandahålla den nödvändiga strömförsörjningen (230 V AC/220 V DC) för nödljus- och hänvisningsarmaturerna, testar det centrala batterisystemet ZB-S sig självt automatiskt och övervakar varje enskild CG-S-armatur (upp till 20 per krets), och utför allt det här med användning av endast matande kabel.

STAR-teknologi möjliggör att omkopplingsläget för varje ansluten CG-S armatur kan omprogrammeras fritt med hjälp av nödbelysningssystemets intelligens. Det betyder att permanent drift, beredskapsdrift och styrd permanent drift kan kombineras på en och samma krets - inga separata datakablar krävs!

Kontrollmodulen med sin processor och minne och stora LCD-display övervakar och kontrollerar det centrala batterisystemet. Den testar automatiskt alla enhetens funktioner och de armaturer som är anslutna till den, och rapporterar alla fel som uppstår. 

En integrerad sökfunktion upptäcker automatiskt alla armaturer och moduler som är ansluten och tilldelade en adress vid installationen. Ett centralt övervakningsystem typ CG-vision kan anslutas för att övervaka flera
centraler samtidigt. 

Systemet larmar bland annat för:

  • Armaturfel
  • Batterifel och om kapaciteten understiger 60 min
  • Laddningsfel
  • Isolationsfel
  • Aktiverat brandlarm
  • Fasbrottsfe

 

MINSKAT INSPEKTIONSBEHOV tack vare CEWA GUARD-teknologi; automatisk funktionsövervakning för 20 armaturer per krets.
MINSKADE INSTALLATIONSKOSTNADER med hjälp av STAR-teknologi; fritt programmerbar blandad drift av omkopplingslägena per armatur på en krets.
MINSKADE INSTALLATIONSKOSTNADER eftersom ingen datakabel krävs till armaturerna.
FUNKTION för Automatisk armatursökning.
MODULSTATUSEN hämtas direkt.
ENKEL TEXTSKÄRM på kontrollenheten för armaturinformation.
FLEXIBEL DATALAGRING för testloggning och systemkonfiguration med minneskort.
ELEKTRONISKA MODULER inkopplade och redo för anslutning till 4 mm² 3-plans installationsplint med spännfjäderanslutning och N-isolering.

STAR-teknologin förenklar planeringen

STAR-teknologin möjliggör att man på en och samma krets kan blanda permanent-, beredskaps- och styrd permanent drift. Detta bidrar till en förenklad installation och minskade kabelkostnader.

Alla driftslägen kan programeras vid senare tillfälle – utan förändring i belysningsinstallationen. Detta möjliggör enkel projektplanering utan att behöva ta hänsyn till alla tänkbara driftsvarianter. STAR-teknologin fodrar ej några kompletterande datakablar till armaturerna för att kunna styra armaturerna

Kundservice
Har du frågor kring buildings eller den här nyheten?
0660-292902