Din inköpslista
Din inköpslista är tom.

Mobiltäckning för ung som gammal

I samverkanshuset Nordstjärnan i Umeå, med seniorboende och förskola i samma byggnad, så var det svårt att få tillräcklig mobiltäckning. En repeaterlösning från Malux hjälpte till att lösa problemet.

Nordstjärnan på Mariehem i Umeå är ett nytänkande samverkanshus med förskola och seniorboende i samma byggnad. Gemensamma öppna ytor samt närhet till skog och natur ger goda möjligheter för möten mellan ung och gammal. Det var svårt att få tillräcklig mobiltäckning i huset, men med hjälp av Nordantenns installation av Malux 3G repeaters för mobiltelefoni så löstes problemet. Nu finns det inte bara möjlighet till samverkan i huset, utan även utanför.

Nordstjärnan är ett gediget hus med solida väggar på 6 700 kvadratmeter som gjorde det svårt för mobilenheter att få tillräcklig mobiltäckning. I dagens moderna fastigheter med tjocka väggar, fasader av plåt, energifönster med legeringar och andra andra attributer blir det allt vanligare med försämrad mobiltäckning. Lösningen på ett sådant problem är ofta att använda en repeater som förstärker och återsänder signaler.

Nordantenn, som arbetar med abonnemang, installation och service, fick i uppdrag av Umeå kommun att lösa problemet och valde Malux som distributör av 3G repeaters. Per Sidenmark, verksamhetsansvarig Nordantenn, har sedan tidigare erfarenhet av att arbeta med Malux och visste vad han hade att förvänta sig både gällande kvalité på produkter och service.

- Det här var ett utav våra större samarbeten men känslan är den samma. Det är alltid en enkel och smidig process. Kunden, Umeå Kommun, och vi som leverantör är väldigt nöjd med de 3G repeaters som installerades. Det som vi uppskattar mest är de goda relationerna, korta leveranstiderna och den tillgängliga supporten. Man vet helt enkelt att det löser sig om något skulle strula.

Kontakta oss så hjälper vi er hitta en lösning anpassad för ert behov. Så att ni får mobiltäckning där ni behöver den.

kommunikation@malux.se

0660-29 29 01