Din inköpslista
Din inköpslista är tom.
16 April 2019

Tågtelefoni i modern skepnad.

Sedan 2007 har Malux levererat pålitliga telefonilösningar för tåg och järnväg. Designen av våra tågtelefoner må ha förändrats genom åren men funktionen och säkerheten - den består.

Den 31 december 2007 stängdes det gamla NMT 450 nätet ner. Nätet användes för tåg- och järnvägskommunikation i Sverige och nu behövdes en ny kommunikationslösning - snabbt.

Lösningen som föddes i Malux verkstad i Örnsköldsvik fick namnet TrainTalk™, och när systemet lanserades sattes en ny standard för pålitlig järnvägskommunikation. Det kostnadseffektiva 2W-systemet kan användas istället för 8W tågradiosystem, vilket gör användandet mer flexibelt, snabbare och enklare för lokförare och personal.

Vårt TrainTalk™ system gjorde det möjligt att ta med sig GSM-R telefonen utanför loket och använda den som en bärbar telefon, och systemet används idag bland annat i Sverige, Finland, Danmark, Frankrike, Tyskland, Australien och Slovenien.

GSM-R, där R står för Railway, är precis som det vanliga GSM-nätet fast med speciella funktioner och speciella telefoner anpassade för säker kommunikation mellan tåg, tågpersonal och kontrollcenter.

Världens första GSM-R smartphone

GPH-650R är världens första GSM-R smartphone för järnväg och tågpersonal, och är i grund och botten två telefoner intryckta i ett skal. Den har allt du kan förvänta dig av en GSM-R telefon, kombinerat med alla anpassningsmöjligheter i Androids operativ-system. Dessutom är GSM-R och 4G/LTE igång samtidigt, hela tiden, tack vare telefonens dubbla SIM-kortsläsare och dubbla processorer. Det gör att du alltid har tillgång till telefonens alla funktioner.

-Utöver världens första GSM-R Smartphone, GPH-650R, finns ersättningsmodeller för alla våra tidigare modeller som utgått: 

●     OPH-810R ersätter TiGR350R

●     OPS-810R ersätter TiGR550R 

Uppgraderings-kit finns för utbyte av befintlig TiGR350R till nya SED OPH-810R och OPS-810R.  Med vårt uppgraderings-kit får du ett snabbt verkstadsbesök med loket genom att du slipper byta ut all TrainTalk™ utrustning - du kan istället enkelt byta ut bara telefon och hållare. 

Samtliga modeller är självklart testade och godkända enligt EIRENE och är godkända av DB och har TÜV-certifikat. 

Nedan hittar du mer information om de telefoner som nämns i denna artikel. Du kan också kontakta oss på vehicles@malux.se eller via
telefon 0660 - 29 29 01 så hjälper vi dig.

Kundservice
Har du frågor kring vehicles eller den här artikeln?
0660-292901