0 produkter
Din inköpslista
Din inköpslista är tom.
7 November 2016

En ny era för GSM-R telefoner

Sedan 2007 har Malux levererat telefonilösningar för tåg och järnväg, och nu efter snart 10 år på marknaden går TrainTalk™ in i en ny era med en ny uppsättning GSM-R telefoner.

Den 31 december 2007 stängdes det gamla NMT450 nätet ner. Nätet användes för tåg- och järnvägskommunikation i Sverige och nu behövdes en ny kommunikationslösning - snabbt. 

Lösningen som föddes i Malux verkstad i Örnsköldsvik fick namnet TrainTalk™, och när systemet lanserades sattes en ny standard för pålitlig järnvägskommunikation. Det kostnadseffektiva 2W-systemet kan användas istället för 8W tågradiosystem, vilket gör användandet mer flexibelt, snabbare och enklare för lokförare och personal. 

Vårt TrainTalk™ system gjorde det möjligt att ta med sig GSM-R telefonen utanför loket och använda den som en bärbar telefon, och systemet används idag bland annat i Sverige, Finland, Frankrike, Australien och Slovenien. GSM-R, där R står för Railway, är precis som det vanliga GSM-nätet fast med speciella funktioner och speciella telefoner anpassade för säker kommunikation mellan tåg, tågpersonal och kontrollcenter. 

2017 närmar sig med stormsteg och vi har nu kommit till ett nytt vägskäl för TrainTalk™. Telefonmodellen vi levt med i 10 år, TiGR, har fallit för åldersstrecket och utgått från sortimentet. Vi kan idag stolt presentera vår nya uppsättning av högpresterande GSM-R telefoner från tillverkaren SED.

Världens första GSM-R smartphone

GPH-650R är världens första GSM-R smartphone för järnväg och tågpersonal, och är i grund och botten två telefoner intryckta i ett skal. Den har allt du kan förvänta dig av en GSM-R telefon, kombinerat med alla anpassningsmöjligheter i Androids operativ-system. Dessutom är GSM-R och 4G/LTE igång samtidigt, hela tiden, tack vare telefonens dubbla SIM-kortsläsare och dubbla processorer. Det gör att du alltid har tillgång till telefonens alla funktioner.

Utöver världens första GSM-R smartphone, GPH-650R, finns ersättningsmodeller för alla våra tidigare modeller som utgått: 

●     GPH-610R ersätter TiGR155R och TiGR160R

●     OPH-810R ersätter TiGR350R

●     OPS-810R ersätter TiGR550R 

Uppgraderings-kit kommer att finnas för utbyte av befintlig TiGR350R till nya SED OPH-810R och OPS-810R.  Med vårt uppgraderings-kit får du ett snabbt verkstadsbesök med loket genom att du slipper byta ut all TrainTalk™ utrustning - du kan istället enkelt byta ut bara telefon och hållare. 

Samtliga modeller är självklart testade och godkända enligt EIRENE och är godkända av DB och har TÜV-certifikat. 

Nedan hittar du mer information om de telefoner som nämns i denna artikel. Du kan också kontakta oss på kommunikation@malux.se eller via
telefon 0660 - 29 29 01 så hjälper vi dig.