Din inköpslista
Din inköpslista är tom.
28 Juni 2017

TrainTalk™ Pålitligt system i skiftande landskap

Malux tågtelefonsystem TrainTalk™ är en utrustning som förenklar järnvägskommunikationen.

Pålitlig järnvägskommunikation är inte bara viktigt, utan livsviktigt. Säker kommunikation mellan tåg, tågpersonal och trafikledning är avgörande för att undvika olyckor. 

En tredjedel av Sveriges tågoperatörer, exempelvis SJ, Västtrafik, MTR Pendeltåg och Östgötatrafiken samt gula underhållsfordon som underhåller Trafikverkets bansystem, förlitar sig dagligen på TrainTalk™ med bevisat goda och tillförlitliga resultat. Malux tågtelefonsystem TrainTalk™ gör det möjligt att använda GSM-R telefonerna både som bärbara enheter och med möjlighet till handsfree och fast uppkopplade i TrainTalk™. Då kan lokförare och personal lättare kommunicera med varandra, när som helst och var som helst under tågfärd. 

Hans-Olov Sondell, produktansvarig för TrainTalk™ , har lång branscherfarenhet och ett brinnande intresse för teknik. Han har arbetat på Malux med ansvar för TrainTalk™ i 17 år och har stor kompetens inom järnvägskommunikation både gällande branschens utveckling samt framtida möjligheter.

- Vanliga funderingar kring vårt val av teknik för TrainTalk™ är hur det kommer sig att vi inte använder oss av populära uppkopplingsalternativ som 3G och 4G. Svaret är att tekniken, GSM-R, som Train-Talk™ bygger på är beprövad och pålitlig. GSM-R, där R står för Railway, är speciellt framtaget med speciella funktioner för tågbranschen och telefoner för säker järnvägskommunikation. Det är framtaget av Trafikverket och uppfyller därav specifika krav för att garantera fullständig uppkoppling under alla omständigheter, säger Hans-Olov Sondell.

Järnvägsbranschen kan på många sätt betraktas som en konservativ industri, men man jobbar väldigt långsiktigt och med välbeprövade tillförlitliga lösningar som t.ex. GSM-R som kommer att finnas kvar till minst 2025. Det är en lång process från idéstadium till handling. TrainTalk™ är däremot ett desto flexiblare system. Även om det i framtiden tillkommer nya tekniker inom järnvägskommunikation så är TrainTalk™ uppgraderingsbart och kan därmed, utan några större svårigheter och krångel, följa med i samhällets- och järnvägsbranschens utveckling.

 

Hösten 2016 presenterade Malux en ny uppsättning högpresenterade GSM-R telefoner och ersättningsmodeller för hållare. Istället för att byta ut hela TrainTalk™ utrustningen är det enkelt att bara byta ut telefon och hållare. Läs mer om uppgraderings-kitet och de nya GSM-R telefonerna här: 

En ny era för GSM-R telefoner

 

Läs mer om TrainTalk™ här:

http://www.traintalk.com/

Kundservice
Har du frågor kring vehicles eller den här nyheten?
0660-292901