0 produkter
Din inköpslista
Din inköpslista är tom.
9 Oktober 2018

Underhåll, en säker investering

Nödbelysning är en betydande investering för allas säkerhet och är väl värd att vårda på rätt sätt.

Nödbelysning möjliggör utrymning på ett säkert och effektivt sätt om en brand eller strömavbrott skulle uppstå. Men för att vara säker på att din nödbelysning fungerar som den ska, krävs rätt underhåll. John Schulze har jobbat på Malux med ansvar för service och eftermarknad i flera år, en avdelning med fokus på underhåll av just nödbelysningsanläggningar.

John menar att rätt underhåll av nödbelysning kan ses som en säker investering. Genom att regelbundet låta specialister inom området undersöka nödbelysningsanläggningen minskar risk för framtida problem, ökade underhållskostnader och driftstörningar. Dessutom underlättar det för våra kunder att kunna släppa ansvaret, och vara trygg i att vi ser till att anläggningen fungerar tekniskt och regelmässigt korrekt samt sköter all kontakt med leverantörer. 

Nödbelysning + underhållsavtal

Om du tecknar ett underhållsavtal så besöker våra erfarna servicetekniker din nödbelysningsanläggning. Steg för steg går de igenom ditt system och ser till att din anläggning fungerar korrekt samt uppfyller alla myndighetskrav på området. Kontrollen utförs och dokumenteras nogrannt och eventuella åtgärder vidtas vid behov. Du får även bra rabatter på både arbete och reservdelar.

Några av de moment som ingår när du tecknar ett underhållsavtal:

  • Förbesiktning av anläggningen. 
  • Utbidning av systemets grundläggande funktioner samt reglemente. 
  • Komplett inspektion av anläggningen.
  • Protokoll och loggbok.
  • Genomgång av månatlig kontroll enligt checklista. 
  • Prioriterad service.
  • Telefonsupport. 

Vill du veta mer om underhållsavtal? Läs mer här.

Mall of Scandinavia säkrar sin nödbelysning med underhållsavtal

Mall of Scandinavia är Skandinaviens största köpcentrum. Med 224 butiker, ett stort antal restauranger och en yta på cirka 101 048 000 kvadratmeter behövs ett säkert nödbelysningsystem som vårdas på rätt sätt.

Jarmo Käki som arbetar för Peab, entreprenad Mall of Scandinavia, är nöjd med den nödljuslösning som Malux tagit fram och fortsatt underhåller. 

 - Säker nödbelysning är en grundläggande del av såväl besökarnas som byggnadens rättighet. Vi har genom åren haft god nytta av vårt underhållsavtal, och det känns bra att överlåta vården av anläggningen till specialister. Det är trots allt dem som har den kunskap och erfarenhet som behövs för att underhålla nödbelysningar.

Läs mer om nödbelysningen som finns i Mall of Scandinavia här.

Vill du teckna ett underhållsavtal eller veta mer?
Fyll i dina uppgifter så tar vi kontakt med dig.